De trouwambtenaar die trouwambtenaar wilde worden

D

Afgelopen weekend viel het kwartje.

Het is bijna vier jaar geleden dat ik mijn eerste ‘optreden’ had als zelfstandig trouwambtenaar. Ik was al gewend om mensen te interviewen, schreef al langer, presenteerde links en rechts wat en trad elk jaar op met een cabaretgroepje. Maar mensen trouwen, dat was nooit in me opgekomen om dat te gaan doen.

Totdat twee stellen me onafhankelijk van elkaar vroegen of ik hen wilde trouwen.

Eerst dacht ik nog: huh, hoezo? Kan dat?

Maar nadat ik de twee ceremonies had geleid, wist ik: dit is mooi. Hier komt alles samen wat ik leuk vind. Alles waar ik in geloof. De liefde en de lach.

En toch liet ik het daarna op zijn beloop.

Ja, ik maakte een website, ik werd gevonden en via via wisten steeds meer bruidsparen mij te vinden. Maar de echte overtuiging om door te pakken had ik niet. Of misschien durfde ik wel niet. Want ik gaf al een krant uit, waar aardig wat bij kwam kijken. Ik schreef elke week een column. En ik werkte als freelance copywriter voor bureaus en rechtstreeks voor klanten.

Had ik het niet al druk genoeg, vroeg ik me af?

Tegelijkertijd wist ik dat de copywriting, waar ik trouwens wel mijn meeste inkomsten uit haalde, knelde. Ik voelde dat ik steeds vaker in de automatische piloot schreef. Dat wilde ik niet. Niet voor mezelf en niet voor mijn klanten.

En dus heb ik afgelopen weekend de knoop doorgehakt.

Want ooit was ik voor mezelf begonnen omdat ik vrij wilde zijn. Omdat ik wilde doen wat ik het allerliefste doe. En ik wist, al langer, dat was niet meer de copy. Dat voelde steeds meer als een last dan als een lust.

Maandag heb ik mijn een aantal vaste klanten gebeld: ik stop ermee. Ik voel het niet meer wat ik voor jullie doe.

Ik blijf die krant uitgeven. Ik blijf columns schrijven. Ik blijf absoluut ook nog wel wat copy doen. En: ik ga mensen trouwen, als zelfstandig trouwambtenaar Jeroen. Niet als ‘erbij’, maar vol overtuiging.

Want het contact met bruidsparen, de lol met hen, het traantje af en toe ook. Het voorrecht om op de mooiste dag van hun leven de trouwceremonie te mogen leiden, met vaart, met humor, met liefde. Daar kan geen klus in de copy tegenop.

Wat dat betekent?

Dit jaar zou ik zo’n twintig ceremonies hebben mogen leiden. Dat is al aardig wat. En helaas zijn er daar veel van gecanceld of verplaatst naar volgend jaar. Maar als ik zonder zelf actief de boer op te gaan al twintig bruidsparen wist te ‘verleiden’, dan moeten dat er meer kunnen worden als ik meer energie steek in bijvoorbeeld deze website.

En dat is wat ik ga doen.

Ik ga bloggen als een babs. Ik ga delen. Tips en verhalen. Ik heb superleuke ideeën waar ik mee aan de slag wil. Met maar één doel: zorgen dat ik van bruidsparen reacties als deze blijf krijgen!


Wil je weten of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum? Of misschien wil je eerst even kennismaken? Just give me a ring06 10803249. Of vul onderstaand je vraag in. Dan neem ik contact met jullie op.

[contact-form-7 id=”121″ title=”Contactformulier”]
Share

Reageren? Ga je gang!