Trouwambtenaar Brabant

T

Trouwambtenaar Brabant heb je gezocht. Waarschijnlijk omdat je zelf uit Noord-Brabant komt of omdat je in Brabant gaat trouwen, toch? En dan wil je liefst ook door een trouwambtenaar van hier worden getrouwd. Logisch 😉

Even voorstellen: trouwambtenaar Jeroen

Jeroen Vissers. Jonge vent, maar dat had je zelf waarschijnlijk al gezien op de foto (ahum!). Ik heb vijftien jaar in een cabaretgroepje gezeten en werk al bijna twintig jaar als tekstschrijver. Beide vanuit dezelfde drive: ik vind het geweldig als ik met mijn teksten mensen kan raken en vermaken. Oh ja … en ik kom dus uit Brabant!

Trouwambtenaar in Brabant, hier op een prachtige trouwlocatie: kasteel Maurick in Vught.

Waarom ik trouwambtenaar Brabant ben geworden?

De trouwceremonie is de aftrap van een van de mooiste dagen uit je leven. We hebben dus maar één kans om het goed te doen. Kom op, dan gaan we het ook voor een goeie doen. Met liefde én een lach. Niks geen stijf gedoe. Dat is iets van vroeger. Jullie willen een ceremonie van nú. Met vaart. Met energie. Heel persoonlijk. Met liefde. En met een lach! Dat past bij jullie. En dat is precies ook waarom ik trouwambtenaar ben geworden: het ligt in het verlengde van wat ik altijd al heb gedaan: mensen raken en vermaken.

Hoe ziet de ceremonie eruit als ik de trouwambtenaar ben?

De trouwceremonie is een officieel moment. Het is het moment dat jullie elkaar het jawoord geven. Ik wil dat moment onvergetelijk maken. Voor jullie, maar ook voor jullie familie en gasten. Ik ga jullie in het zonnetje zetten – en een heel klein beetje in de zeik misschien ook 😉 – maar, zo eerzuchtig ben ik dan ook wel weer, ik wil ook de trouwambtenaar zijn van wie jullie gasten straks zeggen: ‘wow, wat was dit gaaf!’

Mag ik op iedere locatie in Brabant trouwen?

Ja. In principe wel. Ik ben een zelfstandig trouwambtenaar of zelfstandig babs. Iedere gemeente heeft haar eigen trouwambtenaar waar jullie uit kunnen kiezen. Maar steeds meer bruidsparen kiezen voor een ambtenaar die bij hen past. Bijna alle gemeentes staan daar tegenwoordig ook wel voor open. Het enige wat je dan moet doen is bij de gemeente aangeven dat je door mij in Brabant getrouwd wilt worden. Of het moet zijn dat jullie me inschakelen als ceremoniespreker. Dan heb je niets met de gemeente van doen.

Wat is het verschil tussen een trouwambtenaar en een ceremoniespreker?

Als trouwambtenaar trouw ik jullie uit naam van de gemeente waarin jullie trouwen. Ik word dan door de gemeente voor één dag benoemd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Er zijn ook stellen die – en dat kan om verschillende redenen zijn – op een doordeweekse dag in het gemeentehuis trouwen en een ceremoniespreker inschakelen voor de trouwceremonie op de trouwdag. Ik kan beide zijn: trouwambtenaar en ceremoniespreker.

Heel verhaal. Maar wil jij onze trouwambtenaar in of uit Brabant zijn?

Ja. Absoluut. Natuurlijk. Bel me of mail me via onderstaand formulier. Dan weet ik jullie direct te zeggen of ik de dag waarop jullie willen trouwen nog beschikbaar ben als trouwambtenaar Brabant. Ook voor andere vragen, mag je me gerust bellen of mailen. Tot snel. En voor nu: houdoe wanne!