Wie trouw ik zoal als babs

W

Ik ben eens even alle bruidsparen langs gegaan die ik de afgelopen jaren heb mogen trouwen als trouwambtenaar, officieel of ceremonieel.

Daar valt geen lijn in te trekken, dacht ik in eerste instantie.

Ik heb jonge stellen getrouwd. En minder jonge stellen. Ik heb ‘drukke’ mensen getrouwd, die uren konden vertellen over hun leven. En rustige mensen, die redelijk snel klaar waren met hun verhaal.

Zelfverzekerde mensen. En bescheiden mensen.

Stellen die alles heel gemakkelijk los konden laten en volledig relaxed naar de dag toeleefden. En stellen die graag in control zijn en maar moeilijk konden verkroppen dat ze niet wisten wat ik tijdens de ceremonie ging vertellen 😉

Alle soorten en maten heb ik wel getrouwd, denk ik.

Iedereen anders.

En toch zit er wel degelijk een rode draad in.

Want alle stellen die ik heb mogen trouwen zijn ondernemend. Het zijn stellen die wat van het leven proberen te maken. Elke dag. Die hun keuzes niet laten beïnvloeden door ‘wat hoort’ of door ‘wat gebruikelijk is’. Maar die keuzes maken die bij hen passen.

Dit zijn wij. Zo doen we het. Punt.

Het zijn stellen die kritisch zijn, maar ook heel open. Die positief in het leven staan. Die bezig zijn met morgen, maar vandaag leven. En die de liefde serieus nemen, 100%, maar leven met een lach!