Hoe niet alleen de vaders van het bruidspaar ontroerd raakten …

Schandalig.

In mijn vorige bericht schreef ik dat ik zo veel leuke verhalen te vertellen had. En sindsdien is het stil. Kom, Jeroen. Schrijven! Geen excuses.

Want weet je wat zo bijzonder is: ik ben nu bijna vijf jaar zelfstandig trouwambtenaar. En elke ceremonie die ik heb mogen leiden, heeft wel iets eigens. Iets waardoor ik me die ceremonie zo weer voor de geest kan halen.

Maar daarom ook wil ik schrijven. Om die verhalen te delen, maar ook om ze later, als ik een verrimpeld trouwambtenaartje ben en mijn geheugen misschien niet meer zo goed is als nu, zelf nog eens vanuit mijn sta-op-stoel terug te lezen.

“Hoe niet alleen de vaders van het bruidspaar ontroerd raakten …” verder lezen

Moet ik als trouwambtenaar dan misschien een mat laten staan in mijn nek?

Ik vraag stellen tijdens ons gesprek altijd hoe ze willen dat ik er als trouwambtenaar Jeroen uitzie tijdens de ceremonie. Willen ze dat ik heel officieel een toga draag? Willen ze dat ik in pak ga? Tenue de ville? Of moet het in stijl zijn van het thema van de bruiloft?

Ik sta overal voor open.

“Moet ik als trouwambtenaar dan misschien een mat laten staan in mijn nek?” verder lezen

Zo’n leuk stel! En ik laat ze zo de deur uitgaan …

Ze waren op zoek naar een zelfstandig trouwambtenaar die de ceremonie met de nodige humor zou kunnen brengen. Ze hadden zich al een slag in de rondte gesurft op internet en een aantal ceremoniesprekers gevonden die hen wel aanspraken.

Ik was een van hen.

Gisteren hadden we onze kennismaking. Via Teams. Om 13.00 uur zat ik gewassen en geschoren klaar achter mijn scherm. Ik heb tien minuten in de online vergaderzaal gezeten. Wachtend. Maar geen bruidspaar te bekennen.

“Zo’n leuk stel! En ik laat ze zo de deur uitgaan …” verder lezen

Interviewt de trouwambtenaar ook familie en vrienden voor zijn woordje?

Afgelopen week kreeg ik een mailtje. Een toekomstige bruid wilde weten of ik naast het bruidspaar ook hun familie en vrienden wilde interviewen. En dan zat ze zelf te denken aan 8 personen: de ouders en de getuigen. Ik heb op mijn site het tarief van mij als trouwambtenaar staan. Ze wilde weten wat het tarief zou zijn als ik 8 interviews extra zou afnemen.

“Interviewt de trouwambtenaar ook familie en vrienden voor zijn woordje?” verder lezen

Grappige trouwambtenaar? Nou ja, in ieder geval een grappig hoofd.

Ik heb altijd gedacht dat ik het van mijn woorden moest hebben.

Niet dus.

Vorige week had ik een stel aan de lijn uit Hulst. Ze gaan dit jaar trouwen, waren op zoek naar een zelfstandig trouwambtenaar en waren via mijn website bij mij uitgekomen. Of ik tijd en zin had, vroegen ze me per mail? Ja, had ik.

Prima, antwoordden ze direct. Doen dan.

Ho eens even, dacht ik.

“Grappige trouwambtenaar? Nou ja, in ieder geval een grappig hoofd.” verder lezen

De trouwambtenaar die trouwambtenaar wilde worden

Afgelopen weekend viel het kwartje.

Het is bijna vier jaar geleden dat ik mijn eerste ‘optreden’ had als zelfstandig trouwambtenaar. Ik was al gewend om mensen te interviewen, schreef al langer, presenteerde links en rechts wat en trad elk jaar op met een cabaretgroepje. Maar mensen trouwen, dat was nooit in me opgekomen om dat te gaan doen.

“De trouwambtenaar die trouwambtenaar wilde worden” verder lezen