Niemand weet, niemand weet … dat ik straks anders heet!

N

De eerste bruiloft voor mij dit jaar als trouwambtenaar, al weer meer dan een maand geleden inmiddels, was een geheime bruiloft.

Dat wil zeggen: er was een groot feest, omdat hij veertig werd. Onder dat motto waren zo’n tweehonderd gasten uitgenodigd, in een feesttent aan huis.

Het eerste contact met het bruidspaar

Het bruidspaar was het feest vorig jaar al aan het plannen.

In mei 2018 kreeg ik al een mailtje: “We houden van ‘gewoon is al gek genoeg’, niet van standaard en traditioneel, maar wel weer van een goeie dosis humor. We kwamen jou als trouwambtenaar tegen op internet. Heb je tijd?”

We belden, er was een klik en de ‘deal was gesloten’. Ik zou hen gaan trouwen. Niet standaard. Niet traditioneel. Met humor.

Ideale ingrediënten wat mij betreft!

De afspraak met het bruidspaar

Een paar weken voor het feest hadden we onze eerste afspraak, in het café aan huis. Wat een leuk stel. En wat een leuke opdracht vervolgens voor mij als trouwambtenaar: vang dat verhaal dat zij mij aan de toog hadden verteld in een unieke ceremonie van een half uurtje.

Ook bij mij groeit de spanning vervolgens.

Het bruidspaar verwacht immers wat van je. Je wilt die verwachtingen waarmaken, liefst overtreffen.

De dag van de bruiloft

Om 20.00 uur pik ik de gemeentebode op met de auto: “Ik heb van mijn collega’s gehoord dat jij er altijd iets bijzonders van maakt.”

Spanning stijgt nog iets meer nu 😉

Om 20.30 uur staan de bode en ik verdekt opgesteld op de parkeerplaats. In de tent start het filmpje dat het bruidspaar zelf heeft gemaakt. Supergrappig. Een levensloop is het. Tenminste, dat denken alle gasten. Totdat in het laatste shot bruid en bruidegom onthullen dat ze gaan trouwen.

‘Trouw niet voor je veertig bent’, knalt uit de boxen.

Het zeil van de tent gaat open.

En daar kom ik binnen, de babs, met de bode. Gejuich stijgt op. Wat een topsfeertje hangt er. Al komt dat ongetwijfeld ook omdat de eerste biertjes al om zes uur zijn getapt 😉

De spanning glijdt na de eerste woorden van mijn toga af.

Vroeg ik me in de auto op de heenweg nog af: waarom doe ik dit ook alweer? Tijdens de ceremonie wordt me weer eens duidelijk waarom ik hier zo veel plezier aan beleef. Het bruidspaar geniet, de zaal lacht!

Het blijft gaaf om dat voor elkaar te krijgen.

Dus trouwseizoen 2019: ik heb er weer ongelofelijk veel zin in!!!

Oh … en wil je zelf jouw gasten verrassen door jouw partner het jawoord te geven op jullie feest? Bel of mail. Ik denk heel graag met jullie mee om er een onvergetelijke ceremonie van te maken! Intussen heb ik al verschillende stellen zo mogen trouwen. Ik weet dus ook hoe je een geheim moet bewaren 😉

Share

Reageren? Ga je gang!