‘Wij willen een mannelijke trouwambtenaar’

&

Dat was wat het aanstaande bruidspaar me schreef: ‘Wij willen een mannelijke trouwambtenaar’. Dat was de reden dat ze bij mij uit waren gekomen. En dat was de reden dat ze kennis met me wilden maken …

Ik was vereerd natuurlijk.

Maar ik was meer dan dat: ik was ook lichtelijk verbijsterd.

Sinds drie jaar doe ik aan bootcamp. Iedere zaterdagochtend mat ik een uur lang mijn lange lijf af in de buitenlucht. Dat is heerlijk. Dat is gezellig. En dat loont. Schoot ik in het begin al na tien seconden in de kramp bij het planken, tegenwoordig vraag ik de trainster na drie minuten of ze bovenop me komt zitten om het nog maar enigszins zwaar te maken …

(Dat is niet helemaal waar, maar het gaat er even om dat ik duidelijk maak dat ik verder ben dan drie jaar geleden!)

Nooit verwacht dat het bootcampen mij als trouwambtenaar zo veel zou brengen

Ik ben fit. Ik ben sterk. Ik ben scherp. En dat komt mede door het bootcampen. Daar ben ik van overtuigd.

Maar ik wist niet dat ik al zo ver was dat het anderen kennelijk ook opvalt.

Zoals dit bruidspaar dus. Het moet mij hebben gezien op foto’s, vermoedde ik. Mijn vitaliteit moet van het scherm af hebben gespat toen ze mijn website bezochten. Het moet hen zijn opgevallen dat hier een op en top mannelijke trouwambtenaar aan het werk was. Top!

Nooit verwacht dat het bootcampen mij zoveel zou brengen.

#doetvlug40pushsupstussendoor

Na de afspraak met het bruidspaar bleek het toch net iets anders te liggen.

Het bruidspaar zocht inderdaad een mannelijke trouwambtenaar, maar hoe die man er uitzag … dat deed er niet toe. (Gelukkig maar, anders had ik niet zo veel bruiloften. Ik hoor het je denken. Ik zal het zelf maar zeggen!)

Zij gaven eenvoudigweg de voorkeur aan een mannelijke babs boven een vrouwelijke babs.

Kleine tegenvaller dus …

Ik had al wilde plannen om al mijn uiterlijke mannelijkheid eindelijk eens te gelde te gaan maken. Die plannen gaan even de ijskast in.

Gelukkig heb ik mijn bestelling van die slim fit toga nog kunnen annuleren!

——————————————————————————————–

Leestip:

In een van mijn columns voor de krant schreef ik over hoe het is om in een boom te hangen tijdens het bootcampen:
http://www.jeroenvissers.nl/alsof-boom-mij-vasthoudt-plaats-andersom/

Share

Reageren? Ga je gang!