Trouwen met een blikje Heineken

T

Eerst heel kort de setting op de foto: de bruiloft is in ‘t Oventje, tegen een bosrand aan. Het gras hoog, met een slingerpad daarin gemaaid, vanaf de feestlocatie naar de trouwlocatie. Die trouwlocatie zelf was een grote ronde cirkel, gemaaid in het gras. Net buiten beeld: een molen.

Heerlijk, helder weer bovendien.

En dan een supermooi bruidspaar, met twee stoere kinderen!

Dat beeld. Heb je het?

Mooi. Maar wat doet dan dat blikje Heineken daar op de katheder?

Dat zal ik je vertellen.

De eerste keer dat ik het bruidspaar sprak, was om kennis te maken. Zij kenden mij niet, ik hen niet. Maar al heel snel bleek dat we een gedeelde ‘liefde’ hadden: de muziek van André Hazes. Zij gingen vroeger ieder jaar minimaal één keer naar een concert van hem. Ik ook; tien jaar lang gedaan.

Zij zijn naar zijn uitvaart in de Amsterdam Arena geweest. Ik ook.

(Sorry, Hazes is en blijft een guilty pleasure. Ik heb destijds zelfs mijn vrouw ten huwelijk gevraagd tijdens een concert van hem 😱)

Je begrijpt in ieder geval: de klik was er. En de volgende ochtend al, volgens mij was het nog geen half negen, had ik bericht: ‘Jeroen, wij willen heel graag dat jij onze trouwambtenaar wordt.’

Een klein jaar later kwam ik weer op bezoek, als voorbereiding op het huwelijk. Keigezellig gekletst, met op de achtergrond de hele avond muziek van André Hazes.

Dan mag de ceremonie zelf ook wel een tintje Hazes hebben, toch? Geen glaasje water daarom om de spraakdorst te lessen, maar – helemaal in stijl van Hazes – een blikje Heineken!

En dat jongetje op de foto?

Dat is Senn, zoon van het bruidspaar. Als een bruidspaar kinderen heeft, maak ik vaak een kinderacte, als het bruidspaar dat tenminste ook leuk vindt. Superleuk als ook kinderen ‘toestemming’ mogen geven aan het huwelijk door hun eigen krabbel te zetten.

Maar hoe leuk is het als de kinderen daarnaast zelf de klap met de hamer mogen geven om het huwelijk officieel te bezegelen. Senn vond het in ieder geval fantastisch!

‘Dan verklaar ik jullie tot man en vrouw’.

BAM!

Het zijn vaak juist de kleine dingen die een ceremonie nóg leuker maken …

Zin in zo’n ceremonie? Bel me. Of vul dit formulier in. Zet daarin ook even jullie trouwdatum. Dan kan ik direct ook zien of ik die dag nog beschikbaar ben.

Share

Reageren? Ga je gang!