Hoe ik haar ten huwelijk vroeg op de middenstip

Ik vroeg mijn vriendin op 25 juni 2003 ten huwelijk. Ergens rondom de middenstip van de Arena in Amsterdam. Tijdens een concert van André Hazes.

Huh? Hazes?

Ja. Het was een impuls. Nou ja, niet helemaal. Ik wilde mijn vriendin al een keer ten huwelijk vragen. Dat had ik me al bedacht. En op korte termijn ook. Ik wilde dat alleen niet strak plannen. Ik wilde het moment afwachten. Ons moment.

Dat moment was toen.

Hazes zong. Zij gelooft in mij. Wij stonden daar. Op die middenstip. Met onze beste vrienden om ons heen. We zongen mee. Allemaal. Uit volle borst. En wij, mijn vriendin en ik, hielden elkaar vast. Dit was al ons nummer. Dat werd het nog meer, toen ik haar halverwege het nummer omdraaide. ‘Wil je met me trouwen?’, vroeg ik haar.

Een ja volgde. Een dikke kus …

En toen kregen ook de anderen in de gaten dat hier iets meer aan de hand moest zijn 😉

Het werd een moment dat ik zo in herinnering weer oproep. Hazes. Haar blik. De ontroering. De vrienden. Het was magisch.

Haar ten huwelijk vragen is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.

Veertien jaar later word ik gevraagd om trouwambtenaar te zijn. Ja, zeg ik.

Als ik vervolgens de training tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand volg, wordt er een proefhuwelijk gesloten. De trouwambtenaar staat klaar, het bruidspaar komt op, de muziek start: André Hazes met Zij gelooft in mij.

Toeval?

Welnee. Volgens mij de bevestiging dat dit mijn tweede beste keuze is die ik ooit heb gemaakt 😉

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.