Als trouwambtenaar met de boot naar de bruiloft

A

Het stel kwam uit Brabant, trouwde op Texel, maar wilde – uiteraard, uiteraard – een Brabantse trouwambtenaar. Gewoon om de ceremonie zo veel mogelijk eigen te maken. En dat niemand er moeilijk over doet als ik zeg ‘mooier als’ of ‘jullie pap en mam’.

Maar ja, van Erp naar Texel en terug … dat doe je niet tussen de soep en de piepers.

Wilde ik hen dus wel trouwen, vroeg ik me af? Even naar het Ibiza van het noorden en terug om een ceremonie te leiden? Hoe leuk ik dat ook vind en hoe leuk het stel ook was, ik twijfelde.

Totdat mijn vrouw zei: ‘Gewoon doen. Dan maken we er een weekend van met zijn vieren!’

En dus parkeerde ik de auto op vrijdagmiddag op de boot. Dat was op een paar dagen na vijftien jaar geleden dat ik dat voor het laatst deed. Want naar Texel hadden wij een deel van onze huwelijksreis gepland.

Dat moest worden gevierd. Op de boot. Met een mooi glas Texels bier.

Oké, even naar het dek dan. Want de kinderen wilden zien hoe het was op het water. Naar de wc? Prima, maar snel dan. Even aarzelden de kinderen natuurlijk wat ze wilden drinken. Terwijl ik mijn drankje al lang had zien staan: de Texelse Skuumkoppe. Die had ik lang niet gedronken. #zinin

Eindelijk zaten we.

Met liefde schonk ik mijn glas Texels speciaalbier in. Hier ging ik eens even van genieten. Met de drie knapste vrouwen van de wereld om me heen. Op ‘reis’ om als trouwambtenaar de liefde te bezegelen en daarvoor en daarna als papa heerlijk van het eiland te genieten.

‘Proost, dames’, zei ik.

En net toen ik het glas aan mijn lippen wilde zetten, klonk het uit de luidsprekers: ‘Wij arriveren in enkele ogenblikken op Texel. Wij verzoeken u vriendelijk om naar het autodek te gaan …’

Het is waarschijnlijk voor het eerst dat iemand een heerlijke Skuumkoppe heeft geat 😉

(En terwijl ik op ‘verhaal publiceren’ klik, bedenk ik me dat ik nog niet zo lang geleden ook al een verhaal over een trouwambtenaar met bier heb geschreven. Dat was toen ik trouwde met Heineken … Hoop niet dat je een verkeerd beeld van me krijgt 😁)

Share

Reageren? Ga je gang!