Hoe ik met mooie woorden op The Perfect Wedding belandde!

H

Ken je The Perfect Wedding? Dat is een website waarop je heel veel leveranciers vindt die raakvlakken kunnen hebben met jouw bruiloft. Dat varieert van stylisten tot trouwfotografen en van leveranciers van trouwjurken tot trouwambtenaren.

Alles bij elkaar op één online plek.

Doen ze wel slim daar, hoor. Je kunt daar als bruidspaar je eigen leveranciers beoordelen, zodat andere bruidsparen dan weer kunnen zien wie er goed scoort. Dat zou moeten helpen om keuzes te maken tussen de een en de ander.

Maar: om als leverancier een beoordeling te kunnen krijgen, moet je wel een jaarbedrag van een paar honderd euro betalen.

Intussen vermelden ze wel alvast je naam, ongeacht of je betaalt. Als gunst, zeggen ze. Maar je snapt natuurlijk wel wat daar achter schuilgaat: er zullen genoeg leveranciers zijn die het niet kunnen velen dat zij geen beoordelingen hebben, terwijl hun concurrenten die wel krijgen. En dus betalen ze die fee.

Niks mis mee. Zo verdient de site zijn geld. Prima.

Maar wat ik wilde vertellen: een tijdje terug had ik een styled shoot: een vintage bruiloft in een prachtige orangerie van Blooming Style. Dat was in maart. En juist die ochtend – kan geen toeval zijn – was er wat sneeuw gevallen. Kun je je voorstellen: een ‘kas’, die vroeger werd gebruikt om exotische bomen en planten te showen, tegen de rand van het bos; en dan de wereld die wit is! Serieus: ongelofelijk mooi!

Wat die styled shoot inhield: het was de gelegenheid voor een groep trouwfotografen om een portfolio op te bouwen; een gezamenlijk initiatief van Carin Deben Fotografie en Blooming Style. De hele dag leek het alsof er ‘om het echie’ werd getrouwd. De orangerie was gestyled, er waren professionele modellen aanwezig, een bruidstaart, enz. En dus ook een trouwambtenaar, om het huwelijk zogenaamd te voltrekken.

Al met al een erg leuke dag.

Op The Perfect Wedding verscheen een kort verslag van de dag. En dat wilde ik ook hier graag even delen. Toch leuk dat een ‘onafhankelijke’ partij oordeelt dat ik er als trouwambtenaar met mooie woorden de sfeer in wist te brengen.

En dan neem ik maar voor lief dat het bruidspaar als knap wordt omschreven en dat er van mij verder niks over mijn uiterlijk wordt verteld ?

 

(Credits voor de foto zijn voor Kim Vulders Fotografie, die ook een blog schreef over de Greenhouse Wedding.)

Share

Reageren? Ga je gang!