Waarom ik dit zo’n gave foto vind!

W

Een tijdje terug was ik gevraagd of ik een schijnceremonie wilde leiden tijdens een workshop voor beginnende en ervaren fotografen. Een initiatief van Blooming Style en Carin Deben fotografie.

De workshop was volledig gericht op bruidsfotografie. Er stond een prachtige feesttent, die speciaal voor de fotoshoot was gestyled, er was een bruidspaar, een bruidstaart en dus ook een trouwambtenaar.

Maar waarom ik dit dus zo’n gave foto vind?

Het bruidspaar en ik kenden elkaar niet. Ik had niks voorbereid. Hoefde ook niet. Maar ja, niks zeggen is dan ook nogal wat. Dus terwijl de fotografen druk aan het schieten waren, schoot ik wat woorden uit de losse pols, richting bruidspaar. Met deze foto als resultaat, gemaakt door Kim Vulders, die me de foto later toestuurde.

Ik zag de foto en dacht direct:

Wow, dit is toch hoe een bruidspaar zich tijdens de ceremonie zou moeten voelen. Ontspannen. Vol liefde (zie je hoe zij haar handen op zijn been heeft liggen?). En geraakt door wat ik zeg. Want wat een prachtige, spontane, gemeende lach, toch?

Toen ik de foto zag, dacht ik:

Yes, dit is waarom ik trouwambtenaar wil zijn. Om te kunnen raken en vermaken. Om een moment dat van zichzelf al zo ontzettend bijzonder is, toch nog net even iets bijzonderderderder te kunnen maken!

Meer zien van deze shoot? De foto’s van Kim vind je hier.

Share

Reageren? Ga je gang!