Eén bruidspaar, twee ceremonies

E

Hoe jammer is het, zeiden ze. Tijdens de ceremonie vertel jij ons verhaal, maar pas in de avond komen de meeste gasten. Ook dat zijn mensen die we liefhebben. Vrienden, collega’s en familie. Maar heel simpel: die kunnen gewoon niet allemaal bij de ceremonie aanwezig zijn. Dat wordt te groot. Te veel.

Kunnen we daar iets op bedenken?

Jazeker!

De officiële ceremonie zelf was rond de middag en heel intiem. Aan de vijver, een stralende zon erop, het bruidspaar naast mij op de bank, met de naaste familie als gasten, opgesteld in een halve cirkel om het bruidspaar heen.

Heel klein. Supermooi!

Maar dan ’s avonds.

Want dat was het idee: we doen ’s avonds dezelfde ceremonie nog eens dunnetjes over. Een miniceremonie. Met alleen de highlights uit het verhaal, in een up tempo en nu met meer dan tweehonderd gasten erbij.

Miniceremonie met meer dan 200 gasten

Stel je het als volgt voor:

een open tent, aan diezelfde vijver, op een zwoele zomeravond. De gasten die vanaf 20.00 uur aan komen, over een lange groene laan, met lichtjes aan beide kanten ervan en schilders die tussen de bomen het tafereel aan het vastleggen zijn.

Het bruidspaar is er nog niet. Die zijn zich even aan het opfrissen. Even aan het bijkomen. En zich even aan het klaarmaken voor het knalfeest.

Tegen 21.00 uur maak ik mijn entree in de tent, in mijn toga.

En opnieuw vertel ik het verhaal hoe de bruid en bruidegom elkaar hebben ontmoet. De eerste kus. Het aanzoek. Allemaal net wat korter.

En dan … kondig ik ze aan. ‘Hier zijn ze …’

Gejuich in de tent.

Tussen alle gasten door lopen ze naar mij toe.

‘Willen jullie elkaar de rechterhand geven?’

Nog eens klinkt het jawoord, vol liefde weer, maar nu in het bijzijn van alle vrienden en bekenden.

En direct nadat ook die tweede ‘ja’ klinkt, knalt de confetti de tent in, zet de dj de muziek in, gaat het bruidspaar los en sluiten de gasten zich, drankje in de hand, bij hen aan.

Geen handjes schudden, geen openingsdans, geen honderd goedbedoelde vragen over hoe de dag tot nu toe was verlopen, wel een miniceremonie.

Ook voor mij was het de eerste keer dat ik het zo deed: twee ceremonies voor hetzelfde stel op één dag. Ik was heel benieuwd hoe dit zou gaan verlopen, maar mocht je nog op zoek zijn naar een andere invulling van hoe je de avond knallend start: ik heb begrepen dat het een topfeest was!!!

Share

Reageren? Ga je gang!