Waarom je me vandaag nog moet boeken als trouwambtenaar

W

Van een bruiloft komt een bruiloft. Dat gezegde ken je wel, toch? Dat zeggen ze over het algemeen over bruidsparen. Als een stel trouwt, zijn er altijd vrienden of kennissen die zo overdonderd zijn door de dag, het feest, de liefde, dat een van de partners niet kan wachten om de ander ten huwelijk te vragen.

Van een bruiloft komt een bruiloft.

Het geldt ook voor trouwambtenaren, heb ik inmiddels gemerkt.

Op 24 juni had ik mijn allereerste bruiloft als babs; als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. Sluit ik mijn ogen, dan haal ik ieder moment terug. Ieder woord. Iedere emotie. Het was een eer en écht een ongelofelijk mooie ervaring, die mij er een paar weken later toe bracht om mezelf dan ook maar officieel als zelfstandig babs te presenteren; met een eigen website dus.

Twee maanden na die eerste bruiloft heb ik de komende weken vier ceremonies op stapel staan; vier ceremonies waarin ik de trouwambtenaar ben. Waarvan één wel heel bijzondere, maar daarover later meer. ‘Geboekt’ door mensen die op social media een foto voorbij hebben zien komen van de bruiloft, met mij als ceremoniemeester.

Vier bruiloften. Binnen 2 maanden na die eerste bruiloft.

Dat zette me aan het denken: dan mag ik hier wel even een ‘waarschuwing’ doen uitgaan. Want als iedere bruiloft er binnen 2 maanden weer 4 oplevert, dan betekent dat dat ik voor het einde van het jaar 4 x 4 = 16 bruiloften kan bijschrijven in mijn agenda.

Die zullen verspreid over volgend jaar plaatsvinden.

En als ook dan weer alle 16 bruiloften vier nieuwe ceremonies opleveren, kom ik op 64.

Keer 4 is …

Enzovoorts.

Dus: heb je plannen om te trouwen? Mail me gelijk even jullie trouwdatum. Nee, niet wachten tot morgen. Nu doen. Dan laat ik jullie binnen 24 uur nog even weten of ik heel, heel, heel toevallig die datum nog beschikbaar ben als trouwambtenaar 😉

Share

Reageren? Ga je gang!