Uit dertien kelen tegelijk klonk een overtuigend ‘ja’

Ik weet niet of ik ooit nog zo’n bijzondere ‘bruiloft’ zal krijgen.

Dertien vrienden, alle dertien 25 jaar jong, vierden op zaterdag 2 september dat ze al vanaf de basisschool vrienden zijn. Ze vierden het leven. Buiten. In een feesttent. Met zo’n 250 vrienden en bekenden.

En ze noemden dat feest: The Boys Wedding Birthday Party.

Alles was in kannen en kruiken totdat één van hen, vlak voor het feest, bedacht: hoe ongelofelijk vet zou het zijn als we elkaar tijdens het feest het jawoord geven. En dan in de zin van: dat we naar elkaar toe uitspreken dat we de rest van ons leven vrienden blijven.

En dus mailden ze me. Of ik daar als trouwambtenaar aan mee wilde werken? Of ik daar op korte dag nog iets van gemaakt kon krijgen? Een korte ‘plechtigheid’. Met een lach. En een hele dikke knipoog.

Het enige wat ik dacht toen ze me vroegen: hoe vet is dit inderdaad.

En zo stond ik zaterdagavond 2 september tegen tien uur ’s avonds achter mijn provisorische desk. In mijn toga. Tegenover dertien mannen in pak.

En het werd gaaf. Supergaaf. Mannen, ik heb er serieus van genoten.

Uit dertien kelen tegelijk klonk een overtuigend ‘ja’.

En wat het extra bijzonder maakte – en sommigen vinden dat een heel ouderwetse gedachte, anderen juist weer heel mooi – jullie waren het eerste stel dat ik voor me had als babs, maar dan ook echt het allereerste, dat tot aan de ceremonie nog niet met elkaar naar bed is geweest 😉

Cheers, boys. Jullie zijn een mooi stel. Supertof dat ik jullie mocht ‘trouwen’.

Geen ringen, maar een flesje bier om het ‘huwelijk’ te bezegelen 😉
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *