BABS, een leven vol rock ‘n roll

B

Het was na de ceremonie, een paar weken terug. Dat ik nog even na stond te kletsen met de broer van de bruidegom, die ik toevallig kende.

En hoe ziet jouw dag er verder uit, zo na een optreden, vroeg hij me?

Hij stond er in een prachtig pak. De bus die het hele gezelschap zou vervoeren, toeterde. Ze moesten vertrekken.

Ik keek ze nog even na. Iedereen in feeststemming. Blije gezichten. Op weg naar een ongetwijfeld onvergetelijk feest.

Intussen knoopte ik mijn stropdas los.

‘Zo na een optreden …’, had hij gezegd? Daar zat iets van een artiestenleven in die vraag.

En inderdaad, je leeft naar zo’n gig toe. Bent een tikkeltje nerveus. Vandaag moet het gebeuren. Vandaag moet alles kloppen. Vandaag moet jij er voor zorgen dat jouw ‘publiek’ volle bak geniet.

Daar zit dus wel iets van druk.

Zoals elke ‘artiest’ die zal ervaren. Gezonde spanning.

Dus zal er, zo moet de broer van de bruidegom gedacht hebben, ook ruimte moeten zijn voor ontlading.

Ik weet eerlijk gezegd niet hoe anderen dat doen. De een maakt het met een kratje bier of flesje wijn misschien gezellig in de kleedkamer, de ander laat zich masseren, pakt een saunaatje of trekt de stad in voor een kroegentocht tot in de diepste krochten van de nacht.

Even de stress eruit. Even weer tot jezelf komen.

Hoe zit dat bij mij?

Ehm …

Nou ja, laatst heb ik me bijvoorbeeld ontzettend moeten haasten na een ceremonie: het ene moment stond ik met de hamer in mijn hand om een huwelijk te bezegelen, nog geen uur later rende ik – net op tijd nog – met de vlag in de hand langs de lijn bij de voetbalwedstrijd van mijn oudste dochter.

En de week daarvoor?

Oh ja … toen was er overleg op het complex met moestuinen. Wij hebben sinds vorig jaar een volkstuintje. Gewoon om lekker wat te kunnen wroeten. Eén keer per jaar komen we met zijn allen bij elkaar. Voor wat overleg. Ik was nog net op tijd.

Het leven van een babs.

Hoe ruig wil je het hebben!!!

En vandaag …?

Thuis trek ik mijn oude kloffie aan. Gisteren al heb ik een paar rollen nieuw gazon gehaald. Die ga ik leggen.

En terwijl ik een van die rollen half heb liggen, maak ik een foto en stuur die naar de broer van de bruidegom, die nu ongetwijfeld in een iets feestelijkere setting staat dan ik: ‘Het leven van een babs … pure rock ‘n roll 😎

Share

Reageren? Ga je gang!