Mag ik als zelfstandig trouwambtenaar in elke gemeente trouwen?

M

Iedere gemeente heeft haar eigen beleid als het gaat om het benoemen van zelfstandige trouwambtenaren.

De meeste gemeentes doen niet moeilijk over het benoemen van een zelfstandige trouwambtenaar. Wel stellen ze bijna allemaal als voorwaarde dat de trouwambtenaar in kwestie beëdigd moet zijn door de rechtbank. Dat ben ik.

Sommige gemeentes stellen extra voorwaarden aan zo’n benoeming voor één dag. Zij verlangen dan dat een zelfstandig trouwambtenaar een eigen werkgemeente moet hebben. Dat heb ik niet.

(Hier lees je trouwens waarom ik als zelfstandige trouwambtenaar geen eigen werkgemeente heb.)

Wil je weten of ik jullie mag trouwen?

Check de website van jullie gemeente. Daar staan de voorwaarden vermeld. En anders: bel of mail gerust. Van veel gemeentes ken ik de voorwaarden inmiddels. Zo niet, dan zoek ik dat met alle plezier voor je uit.

Reageren? Ga je gang!